45   
شناسه خبر: 12230   
تاریخ انتشار: 1395/05/17 03:48
با این 3 راهکار سیب زمینی سرخ کرده دیگر سرطان زا نیست!
با این 3 راهکار سیب زمینی سرخ کرده دیگر سرطان زا نیست!
سیب‌زمینی سرخ‌شده و چیپس بیماری‌های زیادی ایجاد می‌کند! ولی افراد از ضررهای آن خبر ندارند و به‌صرف اینکه خوشمزه است, مصرف می‌کنند. «آکریل‌آمید» یک مادۀ اسیدی سرطان‌زا است که هنگام سرخ‌کردن ایجاد می‌شود، اما مقدار آن در چیپس سیب‌زمینی بیشتر است.

 

سیب‌زمینی سرخ‌شده و چیپس بیماری‌های زیادی ایجاد می‌کند! ولی افراد از ضررهای آن خبر ندارند و به‌صرف اینکه خوشمزه است, مصرف می‌کنند. «آکریل‌آمید» یک مادۀ اسیدی سرطان‌زا است که هنگام سرخ‌کردن ایجاد می‌شود، اما مقدار آن در چیپس سیب‌زمینی بیشتر است.

 

به گزارش خبرنگار سلامت, سیب‌زمینی سرخ‌شده و چیپس، سالانه قربانی‌های زیادی می‌گیرد! ولی افراد از ضررهای آن خبر ندارند و به‌صرف اینکه خوشمزه است, مصرف می‌کنند.

 

دانشمندان موفق به کشف مادۀ بسیار سمی‌ای به‌نام «آکریل‌آمید»  شده‌اند، که به‌ویژه در سیب‌زمینی سرخ‌کرده و چیپس به‌وفور یافت می‌شود.

 

به‌گفته محمد دریایی متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی سازمان خواربار جهانی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کردند: غذاهایی مانند چیپس‌های سیب‌زمینی، قهوه و محصولات غله‌ای مانند نان و بیسکویت که در حرارت بسیار بالایی تولید می‌شوند، ممکن است حاوی ترکیبی سرطان‌زا به‌نام آکریل‌آمید باشند. 35 کارشناس از 12 کشور که این گزارش را تهیه کرده‌اند معتقدند غذاهایی که میزان کربوهیدرات آنها بالا و پروتئین آنها کم است در صورت تهیه در دمای بالاتر از 120 درجه، در آنها «آکریل‌آمید» تولید می‌شود.

 

«آکریل‌آمید» یک مادۀ اسیدی سرطان‌زا است که هنگام سرخ‌کردن مواد کربوهیدراتی (که دارای ترکیبات کربن، اکسیژن و هیدروژن هستند) ایجاد می‌شود، اما مقدار آن در چیپس سیب‌زمینی بیشتر است.

 

هنگام سرخ‌کردن یک کیلوگرم چیپس سیب‌زمینی تا 3544 میکروگرم «آکریل‌آمید» ایجاد می‌شود. اما هنگام آب‌پز کردن مواد غذایی، این اسید سرطان‌زا تولید نمی‌شود.

 

طبق پژوهش‌های دانشمندان مختلف، «آکریلآمید» در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده در گوشت گاو و یا انواع بیماری‌های پوستی می‌تواند برای انسان‌ها تا صد برابر خطرناک‌تر باشد. این ماده سمی زمانی خود را نمایان می‌کند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند.

 

این مادۀ سمی موجود در سیب‌زمینی سرخ‌کرده و چیپس با تضعیف سیستم ایمنی، ابتلا به بیماری‌های عفونی و سرطان را افزایش می‌دهد. عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است.

 

اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط، تحریک و قرمزی پوست و همچنین قرمزی چشم‌ها و عفونت‌های چشمی از دیگر عوارض این ماده سمی است.

 

آکریل‌آمید در مقایسه با سایر مواد سمی شناخته شده در مواد غذایی، می‌تواند صدها برابر خطرناک‌تر باشد. در صورت سرخ‌شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، این سم تولید می‌شود.

 

 

نکاتی مهم برای کاهش سرطان‌زایی سیب‌زمینی سرخ‌کرده

بنابراین از خوردن سیب‌زمینی سرخ‌کرده و چیپس پرهیز باید  کرد؛ برای کاهش آکریلآمید در سیب‌زمینی سرخ‌کرده و چیپس هیچ‌وقت سیب‌زمینی را در یخچال نگهداری نکنید. باید از سرخ‌کردن سیب‌زمینی‌های لک‌دار خودداری شود و آن را در حرارت کم و مدت زمان کوتاه با روغن کنجد تفت دهید.

 

قبل از استفاده و پخت سیب‌زمینی، آن را پوست کنده و به‌مدت یک ساعت در آب قرار دهید, قرار دادن سیب‌زمینی در آب قبل از سرخ‌کردن، قند موجود در سیب‌زمینی را جذب کرده و به این ترتیب امکان تشکیل این ماده سمی کاهش پیدا می‌کند.

 

اگر سیب‌زمینی را در آب نگذاشتید، آن را قبل از تفت‌دادن، آب‌پز کنید. سیب‌زمینی آب‌پزشده در هنگام سرخ‌کردن، آکریل‌آمید کمتری را تولید می‌کند. استفاده از روغن کنجد به‌جای روغن جامد، به‌دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن و اکسیداسیون سریع آن، در کاهش تولید این ماده سمی مؤثر است!

 

گروهی از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، برنج، سبزیجات و انواع میوه‌ها آکریل‌آمید ندارند و حتی در صورت سرخ‌شدن نیز آن را تولید نمی‌کنند، برای همین سعی کنید که در برنامۀ غذایی روزانۀ خود بیشتر از این مواد غذایی استفاده کنید؛ با مصرف میوه و سبزی در وعده‌های غذایی خود، ضرر این ماده سرطان‌زا را کاهش دهید.

اخبار مرتبط

هشدار جدی پزشکان به علاقمندان ته‌دیگ سیب زمینی

دلایل اصلی ریزش ابرو؛ از مشکلات هورمونی تا سرطان

برای سلامت موهایم چه بخورم؟

رژیم لاغری در محل کار

راه حل طبیعی برای داشتن دندان سفید

سرطان های شایع در بین مردان

دلیل بی خوابی از دیدگاه طب سنتی و راه درمان آن

قبل از حمام دارو نخورید.

علائم غیر عادی و خطرناک برای سلامتی

کاهش وزن با دانه های شگفت انگیز

املت سیب زمینی

سلامت بانوان در معرض تهدید بیماری ها

۱۰ حقیقتی که باید درباره کاهش وزن بدانید

اضافه وزن بر اثر مصرف دارو

تغییر دیدگاه سالمندان به دوران پیری

چرا خانم ها باید حتما شیر مصرف کنند؟!

توصیه های مهم متخصصین پوست و مو برای کاشت ناخن مصنوعی

روشهای درمان ریزش مژه

روش هایی برای جذاب شدن در دوران یائسگی!

روش های ساده برای از بین بردن چروک دور لب!!

مهم‌ترین بیماری‌هایی که سلامت زنان را تهدید می‌کنند

عفونت هلیکوباکترپیلوری چیست

پیشگیری از آرتروز زانو

مواد غذایی که بعد از ورزش نباید مصرف کرد

کمر باریک شدن به کمک تغذیه

چگونه درد در قسمت پایینی کمر را درمان کنیم ؟

مراقبت از پوست بعد از 40 سالگی

چرا دوچرخه‌سواری شادتان می‌کند؟

منگنز چیست؟

 7 راه حل طبیعی برای 7 مشکل زیبایی

مراقبت های پوستی از 20تا 70 سالگی

زیبایی پوست و مو، ساده ترین ترفندها

دندان هایی سالم با نسخه ابوعلی سینا

با غذا آب بخوریم یا نخوریم؟

8راز مانکن ماندن به روش گابریل یونین

با این غذاها دندان هایتان را سفید کنید

عادت هایی که متابولیسم بدن را تقویت می‌کنند

راز زیبایی کاترین زتاجونز

ترفندهای زیبایی خانم ها(2)

ترفندهای زیبایی خانم ها(1)

حواس‌تان به ناخن هایتان هست؟

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین در بدن

با این غذاها سالم‌ترین موها را داشته باشید

اشتباهاتی که باعث می‌شود موهای شما چرب به نظر برسد

با این خوراکی ها سحر خیز شوید

امگا3 بزن سالم شی

نسخه های سنتی برای رفع عطش در تابستان

غذاهای حال خوب کن

کاهش وزن باورنگردنی با قهوه سبز

11ماده غذایی که شما را جذابتر می‌کند

9راز زنانی که همیشه ورزش می‌کنند

18 چربی سالم گیاهی و حیوانی که شما را لاغر می‌کنند

علت هوس خوردن بعضی از خوراکی ها چیست؟!

عمر طولانی با یک ساعت ورزش روزانه

با هفت دشمن دندان ها آشنا شوید

درمان خال صورت با عسل

در چه آبی شنا کنیم؟

اگر می‌خواهید زنده بمانید، مسواک بزنید

چهار روش برای استراحت دادن به مغز

راهنمای کم کردن سایز برای شکم گنده‌ها!

پاکسازی کبد با چای زردچوبه

بهترین خوردنی های آرام بخش را بشناسید!

میوه روحیه ساز

زردچوبه درمانی برای دیابت

خطرات پاییز برای سلامتی

پاکسازی دستگاه گوارش با این خاک معجزه کننده

۵ توصیه سلامتی عجیب ولی واقعی

چگونه در پاییز و زمستان سرما نخوریم؟

روغن هایی که نقشی اساسی در کند کردن روند پیری بدن دارند

توصیه‌هایی برای قطع کردن سکسکه

باید چه کار کنیم، وقتی می خواهیم آبلیمو سالم بماند

خواص هسته ی انگور برای بدن

لاغر شدن را با خوردن ادویه ها تجربه کنید

معده ی خود را پاکسازی کنید

هشت توصیه برای درمان درد زانو

داروهای گیاهی بهترند یا داروهای شیمیایی؟

در روزهای آلوده چه بخوریم ، چه نخوریم؟

چرا لاغر نمی‌شم؟

سلولیت را با حذف این غذاها از سبد خریدتان درمان کنید

میوه های موثر برای زیبایی و سلامت پوست

5 راه برای کنترل اشتها

11 قانون طلایی طب سنتی برای غذا خوردن

با چای زنجبیل خود را درمان کنیم

از بین بردن موهای زائد، بدون درد!

سراب لاغری در کلینیک‌های تناسب اندام

13 فاکتور طلایی برای تناسب اندام

چگونه در خانه تناسب اندام داشته باشیم؟

فرار از پیری زود رس با 7 قانون

راز سلامتی و تناسب اندام ستاره های مشهور

روش‌های ستاره‌های قدیمی هالیوود برای زیبایی

راز زیبایی تیلور سوئیفت فاش شد!

راز تناسب اندام فرناز رهنما از زبان خودش

8 پیشنهاد نیوشا ضیغمی برای شادابی پوست

حفظ شادابی و زیبایی پوست به شیوه زنان کره ای

راز زیبایی «اسکارلت جوهانسون» فاش شد!

14 اکسیر جوانی

راز زیبایی موهای ستاره‌های هالیوود چیست؟

راه های پیشگیری از چین و چروک صورت

زنان زیبا و البته بدون آرایش را بشناسید

تمیز بخوابید تا چین نخورید!

captcha