پرواضح است که کارآفرین و کارآفرینی دو کلمه رایج و پرمعنی اما پر از کنش ها و واکنشهای فراوان دربین آحادجامعه می باشند.
اما مفهوم کار آفرینی و کارآفرین در طول تاریخ و در سده های مختلف و از دیدگاه صاحب نظران این دوره ها، متفاوت بوده اند.
در تعریف کارآفرین آمده است : کارآفرین فردی است که کنترل درونی دارد. او برای آنکه بتواند درست آنچه را که می اندیشد عینیت بخشد و عزم خود را عملی کند.
باید رئیس و کارفرمای خود باشد. یعنی کارآفرین نیاز به استقلال دارد. ذهن پویای او مرز های از پیش تعیین شده و قالب های رایج را در هم می شکند و با وجودی که همان چیزی را می بیند که دیگران می بینند، اما چیزی را می اندیشد که دیگران نمی اندیشند.
دراین بین کارشناسان مسائل اقتصادی نیز کارآفرینی را چنین تعریف کرده اند : کارآفرینی فرآیند یا مفهومی است که در طی آن فرد کارآفرین با ایده های نو، خلاق و شناسایی فرصت های جدید با بسیج منابع، به ایجاد کسب و شرکت های نو ، سازمان های جدید و نوآور رشد یابنده مبادرت می ورزد. این امر توام با پذیرش خطرات است ولی اغلب منجر به معرفی محصول یا ارئه خدمات به جامعه می شود.
انگیزه های مختلفی در کارآفرین شدن مؤثر می باشد که از جمله آنها : نیاز به موفقیت، نیاز به کسب درآمد و ثروت، نیاز به داشتن شهرت، و مهمتر از همه نیازمندی به احساس مفید بودن و استقلال طلبی را می توان نام برد.
حال با گذشته سالیان متمادی که در کشورعزیزمان ایران،کارآفرین و کارآفرینی رواج یافته است،مقوله مهمی ذهن هرمخاطبی را به خود مشغول می کند که برای موفقیت در حوزه کارآفرینی بایستی دارای چه ویژگی هایی بود تا یک کارآفرین موفق در حرفه انتخابی خود باشیم.
در این خصوص پایگاه خبری ایرانیان موفق شما را با 5ویژگی مهم کارآفرین موفق آشنا می کند تا با الگو پذیری از یاداشت تهیه شده، در حرفه و تخصص انتخابی خود یک کارآفرین موفق باشید.
این پنج ویژگی در اکثرکارآفرینان موفق مشترک می باشد و یک کارآفرین ، بایستی این 5ویژگی را یک اصل برای موفقیت درنظربگیرد.
طبق نظر کارشناسان حوزه کارآفرینی، کارآفرینان موفق از 5ویژگی مهم برخوردارند:
- آنها همه چیز را ساده می گیرند
- آنها سرسخت هستند
- آنها صبور هستند
- آنها به طور طبیعی یکدل هستند
- آنها ترس را مدیریت می کنند.
دراین خصوص پایگاه خبری ایرانیان موفق به شما پیشنهاد می کند، با داشتن این ویژگی ها و رفتارها تاحدی به یک فرد باکسب و کاری موفق تر تبدیل می شوید. چون این ویژگی ها به شما کمک می کنند که بر چیزی که مهم تر است متمرکز بمانید و در زمان های سختی، شما را یاری می کنند که به جلو بروید. همچنین باعث می شوند که شما با خود و کسانی که باید رهبری کنید، ارتباط برقرار کنید و نهایتا در طول این سفر استارتاپی تا رسیدن به موفقیت، تعادل را حفظ کنید.
در پایان و به نظر نگارنده : به استقبال فردا رفتن، آخر ماجرا نیست. کسی که آگاهانه و پیشاپیش خود را در میدان مواجهه با مسائل می اندازد، باید توان سخت کار کردن در شرایط پر تنش را هم داشته باشد. یعنی کارآفرین با وجود فشار زیاد، کارآیی خود را حفظ می کند. هم چنین کارآفرین خستگی ناپذیر، عمل گرا و فرصت گرا می باشد.
تهیه وتنظیم : مهدی حیدرپور