به گزارش پایگاه خبری ایرانیان موفق، دامپزشکان نیز همانند پزشکان از زمانهای بسیار طولانی مورد احترام مردم قرار داشتند. در لوح حمورابی (2200 سال قبل از میلاد) ارزش کار فردی که به معالجه گاو و سایر حیوانات می پرداخته تعیین شده است. در سفرنامه فیثاغورث، در مورد زرتشت (پیامبر ایرانیان که زمان ظهور آن حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح است) و آئین او نکته جالبی وجود دارد و آن نکته این است که زرتشت از فن دامپزشکی و درمان حیوانات اطلاع داشته است و در کتاب اوستا می توان نکات متعددی درباره پرورش حیوانات و روش درمان بیماریهای دام مشاهده کرد. در این کتاب برای اولین بار به طبقه بندی حیوانات برمی خوریم.
دامپزشکان مراقب سلامت حیوانات هستند. آنها به تشخیص، درمان و تحقیق روی بیماریهای حیوانات خانگی، دام ها و حیوانات باغ وحش ها می پردازند. دامپزشکى نه تنها از لحاظ اقتصادى قابل توجه است بلکه از نظرگاه سلامت انسان و بهداشت جامعه نیز مى توان به آن نگریست. از قضا این دیدگاه اخیر نیازمند توجه خاص از سوى متولیان این رشته است. زیرا بحث بیماری های مشترک بین انسان دام نه تنها از جنبه اقتصادی بلکه از جنبه ی سلامت نیز قابل اهمیت است.
زندگی یک دامپزشک بسته به حوزه ای که در آن کار می کند متفاوت است.این کار ممکن است در کلینیک حیوانات باشد که صاحبان، حیوانات خانگی خود را مانند سگ، گربه و پرندگان برای معاینات و درمان می اورندویا درسازمان دامپزشکی، مؤسسه تحقیقات و تولید واکسن رازی ، شرکتهای تولید دارو و فرآوردههای دامی، شرکتهای تولید مواد غذایی با فرآوردههای دامی، واحدهای دامپروری دولتی و خصوصی و آزمایشگاههای تشخیص بیماریهای دامی و بیماریهای انسانی فعالیت کنند
به پاسداشت روز دامپزشک به یکی از کلینیک های دامپزشکی تهران سر میزنیم کلینیک دامپزشکی مهر نیاوران و در خدمت یکی از چهره های موفق وخادم در رشته دامپزشکی جناب آقای دکتر سید غلامرضا احراری هستیم.
ایرانیانموفق (SIONA): جناب دکتر احراری در وهله اول از فرصتی که در اختیار ما برای انجام این مصاحبه قرار دادید نهایت تشکر را داریم ، طبق روال معمول خودتان را به طور کامل برای خوانندگان ما معرفی نمایید؟
دکتر احراری: من دکتر سید غلامرضا احراری هستم در سال 1357 وارد دانشگاه تهران شدم و در سال 1364 موفق به اخذمدرک دکترای دامپزشکی ام از دانشگاه تهران شدم و حدود 31 سال است که در این حوزه فعالیت می کنم
ایرانیانموفق (SIONA): چی شد که دامپزشکی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کردید؟
دکتر احراری: با توجه به علاقه شدیدی که به حیوانات و رشته دامپزشکی داشتم این رشته را انتخاب کردم و تصور نمی کنم در هیچ رشته دیگری اگر تحصیل کرده و کار می کردم به اندازهای که الآن احساس رضایت و خشنودی از کار و رشته خود دارم راداشتم.
ایرانیانموفق (SIONA): آقای دکتر میشه برای ما توضیح بدید که ایا اصلا نگه داشتن حیوانات خانگی کار درستی هست یا خیر چون عموم مردم براین باور هستند که کار زیاد درستی نیست؟!
دکتر احراری: در حال حاضر در تمام دنیا از پت (حیوان خانگی ) استفاده های متعددی انجام میشه، درروانپزشکی مبحثی ایجاد شده بنام پت تراپی و در ضمیمه بیماریهایی مانند الزایمر وحتی کنترل سرطان، در مراحل اولیه که هنوز قادر به تشخیص نیستند از این مسئله استفاده می کنند به اینصورت کهاز روی استشمام بوی دهان افراد توسط سگ آموزش دیده در ابتدایی ترین مرحله مشخص میشه که شخص مبتلا به سرطان می باشد. استفاده ازپت های آموزش دیده درامدادونجات کوهستان وجنگلهاوکمک رسانی درزلزله ها به عنوان زنده یاب وحتی کمک به افراد نابینا و ناشنوا. سگهای آموزش دیده در مراکز نظامی غیر نظامی برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه به این مراکز و پیدا کردن مواد منفجره و مواد مخدر مورد استفاده قرار می گیرند . همچنین جدیدا علم ثابت کرده افرادی که حیوانات خانگی نگه میدارند کمتر دچاربیماری های افسردگی و فشارخون وبیماری های قلبی میشوند.
ایرانیانموفق (SIONA): آقای دکترافرادی که حیوان خانگی ازجمله سگ، گربهوحتی پرنده نگه میدارند دچار بیماری مشترک با این حیوانات نمی شوند؟
دکتر احراری: در صورت نگهداری صحیح حیوانات خانگی، چکاپ منظم، واکسیناسیون علیه بیماری هاری و چندگانه وعدم خوراندن غذاهای خام، حیوانات خانگی دچار هیچ بیماریواگیرداری با انسان نمی شوند.
ایرانیانموفق (SIONA): آقای دکتر هزینه این موارد برای افراد عادی که بخواهند گربه یا سگی را از خیابان برای عقیم سازی و واکسیناسیون چقدر هست؟
دکتر احراری: هزینه آنچنانی نمیشه مخصوصا که تعدادی از همکاران و خصوصا ما بصورت حمایتی یعنی از مبلغ ویزیت واقعی مقداری کمتر از کسانی که حمایت می کنند هزینه میگیریم.
ایرانیانموفق (SIONA): آقای دکتر جدیدا مقوله حیوان آزاری و از طرفی هم حمایت ازحیوانات خیلی بر سر زبانها افتاده نظرتون راجع به این موارد میشه بفرمائید؟
دکتر احراری: مسلما آزار رساندن به هر موجود زنده ای کار بسیار بدی هست و افرادی که می توانند موجود زنده یا حیوانی را آزار بدهند این افراد از لحاظ روانشناسی از سلامت روانی برخوردار نیستن و حتما باید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند. چون حیوانات واقعا بی آزار هستند مگردر مواقعی که دچار ترس و وحشت از اطراف شوند به کسی حمله کنند .
ایرانیانموفق (SIONA): آقای دکتر چیزی که نظر من بیشترازهرچیزی جلب کرد قبل ازاینکه وارد مطب شما بشیم در اطراف مطب، گوشه گوشه هایی درتوی خیابان از غذاهای خشک مخصوص حیوانات برای حیوانهای خیابانی گذاشته بودید.واز طرفی وقتی وارد کلینیک شدم دیدم که افرادی که کم هم نبودن گربه و سگهایی که خیابونی و مریض یا تصادف کرده بودن به مطب شما آورده و شما با عشق هرچه تمامتر به این حیوانات کمک میکردین و کمترین هزینه هم می گرفتید میشهراجب این مسئله هم توضیح بدید ؟
دکتر احراری: در کلینیک مهر نیاوران از حیوانات خیابانی حمایت فراوانی می شود وحتی عمل جراحی و پانسمان انجام میشود و ازکلیه کسانی که در هر مکان و محلی که حیوانی دچار مشکل شده و مشاهده می کنند تقاضا داریم که حیوان را به این مرکز آورده و به نوعی همکاری انسانی انجام دهند . این نوع حیوانات تحت حمایت این دامپزشکی قرار می گیرند و کلیه ی هزینه های درمان اآنها بصورت نیم بها محاسبه می گردد.
ایرانیانموفق (SIONA): ممنون از اینکه وقتتون به ما دادید جناب دکتر احراری در آخر اگه حرف یا راهنمایی خاصی هست عنوان بفرمائید.
دکتر احراری: هوا رو بسردی رفته و از این به بعد اکثر حیوانات خیابانی به زیر خودرو ها یا زیر گلگیر ماشینها یا داخل موتور ماشینها پناه میگیرند قبل از سوار شدن و روشن کردن خودرو چند ضربه به روی ماشین بزنید تا حیوانات از ماشین دور شوند بعد ماشین روشن کنید .در ضمن کمی غذا توی این فصل گوشه و کنار خیابان یا تو پارکها بگذارید و حتی ظرف آب که بتونند بخورند چون همانطور که توی این شهر ما حق زندگی داریم آنها هم در کنار ما دارند زندگی می کنند.
ایرانیانموفق (SIONA): از شما آقای دکتر احراری کمال تشکر را داریم و روز دامپزشک به شما تبریک عرض می کنیم.
ایرانیانموفق (SIONA): با اقای دکتر حسینی همکار دکتر احراری هم صحبتی داریم جناب دکتر حسینی لطفا شما هم خودتان را معرفی کنید
دکترحسینی: من حسین حسینی هستم و حدود 4 سال در این کلینیک با اقای دکتر احراری همکاری می کنم و در سال 92 مدرک دکترای دامپزشک خود رااز دانشگاه آزاد گرفتم
ایرانیانموفق (SIONA): اکثر مردم بر این باور هستند که موی گربه بیماری زاست و حتی داشتن گربه باعث میشه که موی گربه درون ریه رفته و کیست های خاصی ایجاد کنه آیا این حرف درسته ؟
دکترحسینی: گربه های خیابانی تا زمانی که تماس دستی با آنها بوجود نیاد بیماری انتقال نمی دهند و برای اینکه بیماری زا نباشند باید واکسیناسیون و انگل زدایی و در بعضی موارد عقیم سازی (که این مورد برای سلامت گربه هم بسیار مفید است ) شوند که خوشبختانه جدیدا بسیاری از افراد بصورت حمایتی این گربه هارو به دامپزشکی اورده و این کارهارو انجام میدهند که امیدواریم تعداد این افراد روزبروز بیشتر بشود.
ایرانیانموفق (SIONA): شما هم اگه مطلبی در مورد حیوانات هست که مردم باید بدونند لطفا بفرمائید.
دکتر حسینی: در مورد حمایت حیوانات هم من خواهش می کنم که یکم توی رانندگی دقت بیشتری کنیم چون گربه ها در سرعت، توانایی تشخیص کمتری دارند و ماشین براحتی آنها را زیر می کنه و حتی امکان داره راننده متوجه هم نشه . ماداشتیم که گربه ها و سگهایی که براثر تصادف، فلج کور و یا حتی یک دست و یا پاشون قطع شده اند .که البته جدیدا بسیاری از مردم عزیزمون حمایت و نگهداری و هزینه مداوا انها را به عهده گرفتد.
خیلی ممنون باتوجه به شلوغی کلینیک بیشترازاین وقت شمارو نمیگیریم وروز دامپزشک هم به شماتبریک عرض می کنیم.
گزارش از سپیده فرجی
1395/07/15 19:48