رنگ اتاق شما مستقیما نوع شخصیت و روحیات شما رو نشان می دهد. با اینکه بسیاری از ما در مورد رنگ اتاقمان فکر نمی کنیم، اما این رنگ هر روز تاثیر خودش رو بر ما می گذارد. رنگ اتاق بسته به سن، جنسیت، گذشته افراد و حتی آب و هوا به طرق مختلف روی خلق و خوی افراد تاثیرگذار است.
برای انتخاب رنگ اتاقتان نیازی نیست به رنگ های روز و مد توجه کنید، چون هرسال یک یا چند رنگ خاص مد می شوند. رنگی که شما انتخاب می کنید باید متناسب با سلیقه و شخصیت شما باشد و نکته مهم انتخاب ترکیبی زیبا از رنگ هاست که مورد علاقه شما می باشند. طیف های مختلف رنگ ها و تیره و روشن بودن آنها در بزرگ یا کوچک به نظر رسیدن ابعاد اتاق و رنگ وسایل تاثیر زیادی دارند، به همین دلیل برای انتخاب رنگ ابتدا باید از چگونگی تاثیر رنگ ها اطلاعات کافی داشته باشید.
آگاهانه انتخاب کنید
به یاد داشته باشید که هر رنگی از نظر روانشناسی دارای ارزش خاصی است. به تأثیری که هر رنگ روی شما می گذارد با دقت فکر کنید، رنگ ها احساسات شما رو از احساس آرامش تا خشم تحت تأثیر قرار می دهند. بعضی از رنگ ها در ابعاد بزرگ اثر متضادی روی شما خواهند داشت.
چه احساسی می خواهید داشته باشید؟ چه رنگی شما رو در رسیدن به این حس کمک می کند؟
برای پاسخ به این پرسش بهتره از مجلات و سایت های مربوط به دکوراسیون خانه کمک بگیرید. رنگ وسایل اطرافتان و حتی لباس ها و پارچه ها می توانند برای شما الهام بخش باشند. وقتی رنگ های مورد علاقه تان را پیدا کردید سعی کنید در انتخاب وسایل و رنگ اتاق بیش از سه یا چهار رنگ استفاده نکنید، چون اتاق رو شلوغ و بهم ریخته نشان می دهد.
رنگ های مختلف و تأثیرات آنها:
رنگ ها به سه دسته تقسیم می شوند: فعال، غیرفعال و خنثی. انتخاب رنگ با توجه به سلیقه شما و هدفتان انجام می شود. رنگ های روشن زنده ترند و روح دارند و اتاق رو بزرگ تر و روشن تر نشان می دهند. رنگ های تیره گرمند و اتاق رو کوچکتر نشان می دهند.
قرمز:
رنگ قرمز انرژی زیادی به فضا می دهد و هیچ رنگی مثل قرمز باعث ترشح آدرنالین نمی شود. این رنگ انتخاب خوبی برای زمانیه که می خواهید پرانرژی باشید بخصوص در طول شب. رنگ قرمز در اتاق نشیمن و ناهارخوری باعث میشه افراد با انرژی بیشتری با هم گفتگو داشته باشند و استفاده از این رنگ در ورودی خانه افراد رو به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. البته این رنگ باعث بالا رفتن فشار خون و تشدید ضربان قلب می شود. پس اگر شما بیشتر در شب به اتاقتان می روید بهتر است به جای رنگ قرمز از لامپ قرمز استفاده کنید.
زرد:
رنگ زرد تداعی کننده خورشید است و باعث ایجاد احساس خوشحالی می شود. این رنگ به ویژه برای آشپزخانه، اتاق غذاخوری و حمام مناسب است. اما با این حال از رنگ زرد به عنوان رنگ اصلی فضا نباید استفاده کرد. تحقیقات نشان داده که افراد در محیط های زرد زودتر کنترل خودشون رو از دست می دهند و کودکان در این فضاها بیشتر گریه می کنند. این رنگ در حجم وسیع باعث برانگیختن احساس ناامیدی و خشم می شود.
آبی:
رنگ آبی باعث پائین آمدن فشار خون و کاهش ضربان قلب می شود. به همین دلیل این رنگ به افراد احساس آرامش می دهد. رنگ آبی بیشتر مناسب اتاق خواب و حمام است. آبی روشن اگر چه در قطعات کوچک بسیار زیبا به نظر می رسد اما روی دیوار و وسایل، به ویژه در فضاهایی با نور طبیعی کم، این طور نیست. اگر از رنگ آبی روشن به عنوان رنگ اصلی اتاق استفاده می کنید سعی کنید رنگ وسایل دیگر را گرم تر انتخاب کنید.
سبز:
رنگ سبز از همه رنگ ها مناسب تر به چشم می رسد. آرامش رنگ آبی و طراوت رنگ زرد ترکیبی از احساسات خوشایند در این رنگ به وجود آورده است. سبز برای همه قسمت های خانه از اتاق خواب و نشیمن گرفته تا آشپزخانه و حمام مناسب است. اگر از این رنگ به عنوان رنگ اصلی در اتاق استفاده شود باعث ایجاد آرامش و کاهش استرس می شود.
بنفش:
رنگ بنفش فضایی رویایی و غیرواقعی می سازد. اگر به عنوان رنگ فرعی استفاده شود فضا رو مجلل و خلاقانه می کند. طیف روشن این رنگ مثل یاسی در اتاق خواب همان تأثیر رنگ آبی را دارد با این تفاوت که بی روح و سرد نیست.
نارنجی:
نارنجی تداعی گر هیجان و شور و نشاط است و یک رنگ پر انرژی می باشد. این رنگ برای اتاق خواب و نشیمن مناسب نیست اما برای اتاقی که شما در آن ورزش می کنید بهترین انتخاب است.
رنگ های خنثی:
مشکی، طوسی، سفید و قهوه ای رنگ های پایه برای دکوراسیون هستند. رنگ های خنثی شاید خیلی به روز نباشند اما مزیت آنها در انعطاف پذیری آنها در ترکیب با رنگ های دیگر است.
زرشکی:
این رنگ برای بسیار از افراد آزاردهنده است و احساس خشم و خصومت رو تداعی می کند. بهتره از زرشکی به عنوان رنگ اصلی در دکوراسیون استفاده نکنید چون قرار گرفتن طولانی در فضای زرشکی آرامش شما رو از بین خواهد برد.
برای رنگ سقف بهترین و شاید تنهاترین گزینه رنگ سفید است. هرچقدر رنگ سقف نسبت به دیوارها روشن تر باشد، سقف بلندتر به نظر می رسد و هرچقدر تیره تر باشد کوتاهتر.