2   
شناسه خبر: 76148   
تاریخ انتشار: 1397/07/17 21:36
ماندگاری روغن خوراکی با آنتی‌ اکسیدان طبیعی
ماندگاری روغن خوراکی با آنتی‌ اکسیدان طبیعی
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات با بررسی استفاده از عصاره جو دوسر جوانه‌زده در پایدارسازی روغن خوراکی حیوانی، موفق به افزایش ماندگاری این محصول غذایی شد.

به گزارش ایسنا،  توجه به کیفیت مواد غذایی امری ضروری در سلامت انسان است. جلوگیری از فساد و افزایش مدت زمان ماندگاری محصولات غذایی از جمله مسائل کیفی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

روغن‌ها از جمله مواد غذایی هستند که به دلیل مصرف بالا در سبد غذایی خانوارها، توجه ویژه به کیفیت آنها بسیار محسوس است. با توجه به استعداد بالای روغن نسبت به اکسید شدن، محققان همواره به دنبال استفاده از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که در عین جلوگیری از این عمل، برای سلامت انسان نیز مفید باشد.

در این راستا، لیلا دستان، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در قالب پایان‌نامه با عنوان «ارزیابی پتانسیل اکسیدانی عصاره جو دوسر ( Avena stiva L ) جوانه زده در تالو» اقدام به بررسی و ارزیابی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره جو دوسر جوانه‌زده در افزایش ماندگاری روغن حیوانی (تالو) کرده است.

این محقق واحد علوم و تحقیقات، کاربردی بودن را اولویت انتخاب موضوع پایان‌نامه خود عنوان کرد و گفت: علاوه بر این موضوع با توجه به تحصیل در رشته صنایع غذایی در انتخاب موضوع این پایان‌نامه بحث سلامت انسان را نیز در نظر داشتم.

وی افزود: از آنجایی که در صنعت غذایی کشور برای حل مسئله فسادپذیری و اکسیداسیون روغن از آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی که آثار سوء و بیماری زا دارد استفاده می‌شود، این تحقیق را بر پایه ارائه راهکاریی در راستای افزایش ماندگاری روغن حیوانی با بهره‌گیری از آنتی‌اکسیدان طبیعی قرار دادیم.

دستان، خواص فراوان جو دو سر برای سلامت انسان نظیر خاصیت آنتی اکسیدانی آن را دلیل انتخاب این غله برای تحقیق خود بیان کرد و ادامه داد: جو دوسر غله فراسودمندی است که با اینکه سرشار از مواد مغذی است ولی توجه زیادی به آن نمی‌شود. شاید یکی از دلایل آن مصرف عمده برنج و گندم به عنوان قوت غالب است.

وی ادامه داد: در این تحقیق پس از تهیه عصاره جو دوسر در دو حالت جو دوسر جوانه زده و جو دوسر جوانه نزده (معمولی)، این عصاره تحت غلظت‌هایی مشخص به چربی حیوانی یا همان تالو اضافه شده و نتایج این عمل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در عمل عصاره جو دوسر در مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های سنتتیک، عملکردی مشابه دارد. به نحوی که باعث افزایش ماندگاری چربی حیوانی به مقدار قابل توجهی شد. نکته مورد توجه اینکه جو دو سر در حالتی که مورد جوانه‌زنی قرار گرفت خاصیت آنتی اکسیدانی آن و توانایی جلوگیری از اکسیداسیون آن نسبت به جوانه نزده افزایش یافت.

دستان با اشاره به آزمون‌های صورت گرفته در تحقیق خود برای بررسی تاثیر افزودن عصاره‌های جو دوسر بدون جوانه و دارای جوانه به تالو، افزود: یکی از آزمون‌ها، آزمون شاخص پایداری اکسیداتیو با دستگاه رنسیمت بود. افزایش شاخص پایداری اکسیداسیون تالو نشان از نتیجه مطلوب در این تحقیق داشت.

وی با اشاره به استفاده از اتانول به عنوان حلال در تهیه عصاره جو دوسر تصریح کرد: حلال‌های مختلفی قابل استفاده بودند که به دلیل عدم تخریب محیط زیستی و بحث امن بودن اتانول، از این حلال در این تحقیق استفاده شده است. چراکه معتقدم در یک تحقیق که مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است باید تمامی جوانب لازم در این زمینه را مورد توجه قرار داد. همچنین استفاده از روش نوین اولتراسوند برای استخراج عصاره که روشی ارزان و با بازده بالاتر است مورد استفاده قرار گرفت.

به نقل از  روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، این تحقیق در قالب پایان‌نامه لیلا دستان دانشجوی علوم مهندسی رشته صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات با عنوان «ارزیابی پتانسیل اکسیدانی عصاره جو دوسر ( Avena stiva L ) جوانه زده در تالو» به راهنمایی دکتر مهرداد قوامی و دکتر ندا احمدی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دفاع شد.

پایگاه خبری ایرانیان موفق

اخبار مرتبط

تلاش دو شرکت دانش بنیان/ ایجاد خط تولید داروهای گیاهی ایرانی در کنیا و اوگاند

نتایج جدید دانشجویان ایرانی جهت کاهش مشکلات ناباروی

طرح "آمایش استارت آپ‌های ورزشی ایرانی" اجرا می شود

ساخت پلاستیک‌ نانویی که ماندگاری مواد پروتئینی را دو برابر می‌کند

جایزه "پروفسور حسابی" به دستگاه آشکارساز هسته‌ای داده شد

روش هایی برای جلوگیری از هک شدن اینترنت

حمایت بنیاد ملی نخبگان از هسته‌های پژوهشی "شهید احمدی روشن"

یافته جدید دانشجویان ایرانی/ تولید سلول‌های عصبی برای درمان بیماری‌های عصبی

۴۰۰ هزار دانشجو در بزرگترین دانشگاه دولتی کشور تحصیل می کنند

فعالیت ۴۵ شرکت و هسته فناور در دانشگاه ولی عصر رفسنجان

ثبت ۳۳ درصد اختراعات کشور در دانشگاه امیرکبیر

میزبانی دانشگاه علم‌ و صنعت از یک رویداد چند وجهی مهم

عرضه شدن 33 طرح صنعتی در نمایشگاه فناوری نانو

تلاش محققان ایرانی برای درمان فلج مغزی کودکان با سلول‌های بنیادی

پزوهش دانشجویان ایرانی/ کشف راهکاری مناسب برای کود دهی گیاهان

رونمایی از 4 محصول نانویی در یازدهمین جشنواره نانو

تقویت و توسعه روابط علمی تهران و توکیو

ورود بخش خصوصی به حوزه فضایی

جذب ۶۵ دانشجوی خارجی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

اولین زون تخصصی تکنولوژی‌های آموزشی و مهارتی ایجاد شد

پژوهش جدید دانشجویان ایرانی/ نقش "هیومیک اسید" در مقاوم شدن گیاهان به کم‌آبی

ایجاد بازار منطقه ای ۱.۵ میلیارد نفری با همکاری ۵ کشور

مراکز تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه فردوسی ایجاد می شود

برگزیدگان جشنواره نجومی معرفی شدند

ماه و مشتری در آسمان با یکدیگر دیدار می کنند

ویژگی های کاربردی اندروید که باید با آن‌ها آشنا شوید

همکاری ایران و ژاپن در حوزه فنی و حرفه ای گسترش یافت

ورود ۵۸ قلم داروی دانش بنیان در بازار

کشف دانشجویان شریف؛ ترمیم خود به‌ خودی سطوح فلزی با نانو پوشش‌های هوشمند

یافته جدید محققان کشور؛ ساخت زخم پوش برای درمان زخم‌های مزمن

کشورهای خارجی به نمایشگاه فناوری نانو می آیند

کاهش چسبندگی باکتری‌ها با لباس‌های جدید بیمارستانی

ثبت اختراع "وسیله تعیین گروه خونی به‌روش لوله‌ای تسهیل شده"

دستاورد جدید مرکز ناباروری یزد برای نخستین بار در خاورمیانه

طراحی جدید محققان اصفهانی/ کاهش آلودگی هوا با درخت مصنوعی هوشمند

پذیرش 103 اختراع در جشنواره منطقه‌ای رویش سمنان

کارت اعتباری ایران کیش در رنکینگ جهانی صعود کرد

شروع فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در قاره آفریقا

تولید نانو ذرات جهت استفاده در صنایع دارو و خودروسازی

4 ماهواره تا سال 1404 پرتاب می شود

پژوهش جدید دانشجوهای ایرانی؛ جراحی بافت سخت جمجمه با ربات جراحی

جایگاه علمی دانشگاه امیرکبیر در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی ارتقاء یافت

ماهواره "ظفر" تا سال آینده تکمیل می شود

بهترین راه درمان قوز شست پا توسط محققان واحد علوم و تحقیقات بررسی شد

برگزاری سومین دوره مسابقات سراسری متالوگرافی

سامانه "جامع نشریات دانشجویی" در آینده رونمایی می شود

پژهش جدید محققان دانشگاه علوم و تحقیقات؛ طراحی ایمپلنت اختصاصی برای هر انسان

نتیجه پژوهش محققان کشور؛ تولید مستقیم نانواکسید کروم مورد نیاز صنایع آبکاری

راه اندازی مرکز توسعه‌ نانوالکترونیک در ایران

اکتشافات جدید محققان ایرانی درباره درمان آلزایمر

۷۰ شرکت دانش بنیان ایرانی به آفریقا سفر می کنند

نکات مهمی که اگر قصد خرید پاور بانک دارید، باید بدانید

فشارسنج دیجیتال در کشور تولید می شود

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای افزایش شارژ پذیری باتری‌های لیتیومی

حمایت دولت از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی حوزه هوا فضا

پژوهش جدید دانشگاه تهران؛ نقش فولیک اسید در کاهش ابتلاء به آلزایمر

ژنتیک باکتری‌های سودمند برای افزایش تولیدات گیاهی شناسایی شد

فاش شدن آی پی آدرس کاربران توسط تلگرام دسکتاپ

راهکاری برای جداسازی نیترات از آب آشامیدنی توسط پژوهشگر ایرانی

تولید سوپر جاذب‌های کشاورزی در اصفهان

انتصاب نماینده رسمی و رابط ملی ایران در یونسکو

آمادگی ایران برای پرتاب 3 ماهواره به فضا

ثبت ۳۰ نقطه مداری به نام ایران

دانشگاه تهران انتخاب اول برترین‌های علوم انسانی و هنر شد

تولید سلولهای بنیادین خونی در آزمایشگاه

کفشی که رشد می‌کند

captcha