4   
شناسه خبر: 76148   
تاریخ انتشار: 1397/07/17 21:36
ماندگاری روغن خوراکی با آنتی‌ اکسیدان طبیعی
ماندگاری روغن خوراکی با آنتی‌ اکسیدان طبیعی
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات با بررسی استفاده از عصاره جو دوسر جوانه‌زده در پایدارسازی روغن خوراکی حیوانی، موفق به افزایش ماندگاری این محصول غذایی شد.

به گزارش ایسنا،  توجه به کیفیت مواد غذایی امری ضروری در سلامت انسان است. جلوگیری از فساد و افزایش مدت زمان ماندگاری محصولات غذایی از جمله مسائل کیفی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

روغن‌ها از جمله مواد غذایی هستند که به دلیل مصرف بالا در سبد غذایی خانوارها، توجه ویژه به کیفیت آنها بسیار محسوس است. با توجه به استعداد بالای روغن نسبت به اکسید شدن، محققان همواره به دنبال استفاده از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که در عین جلوگیری از این عمل، برای سلامت انسان نیز مفید باشد.

در این راستا، لیلا دستان، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در قالب پایان‌نامه با عنوان «ارزیابی پتانسیل اکسیدانی عصاره جو دوسر ( Avena stiva L ) جوانه زده در تالو» اقدام به بررسی و ارزیابی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره جو دوسر جوانه‌زده در افزایش ماندگاری روغن حیوانی (تالو) کرده است.

این محقق واحد علوم و تحقیقات، کاربردی بودن را اولویت انتخاب موضوع پایان‌نامه خود عنوان کرد و گفت: علاوه بر این موضوع با توجه به تحصیل در رشته صنایع غذایی در انتخاب موضوع این پایان‌نامه بحث سلامت انسان را نیز در نظر داشتم.

وی افزود: از آنجایی که در صنعت غذایی کشور برای حل مسئله فسادپذیری و اکسیداسیون روغن از آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی که آثار سوء و بیماری زا دارد استفاده می‌شود، این تحقیق را بر پایه ارائه راهکاریی در راستای افزایش ماندگاری روغن حیوانی با بهره‌گیری از آنتی‌اکسیدان طبیعی قرار دادیم.

دستان، خواص فراوان جو دو سر برای سلامت انسان نظیر خاصیت آنتی اکسیدانی آن را دلیل انتخاب این غله برای تحقیق خود بیان کرد و ادامه داد: جو دوسر غله فراسودمندی است که با اینکه سرشار از مواد مغذی است ولی توجه زیادی به آن نمی‌شود. شاید یکی از دلایل آن مصرف عمده برنج و گندم به عنوان قوت غالب است.

وی ادامه داد: در این تحقیق پس از تهیه عصاره جو دوسر در دو حالت جو دوسر جوانه زده و جو دوسر جوانه نزده (معمولی)، این عصاره تحت غلظت‌هایی مشخص به چربی حیوانی یا همان تالو اضافه شده و نتایج این عمل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در عمل عصاره جو دوسر در مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های سنتتیک، عملکردی مشابه دارد. به نحوی که باعث افزایش ماندگاری چربی حیوانی به مقدار قابل توجهی شد. نکته مورد توجه اینکه جو دو سر در حالتی که مورد جوانه‌زنی قرار گرفت خاصیت آنتی اکسیدانی آن و توانایی جلوگیری از اکسیداسیون آن نسبت به جوانه نزده افزایش یافت.

دستان با اشاره به آزمون‌های صورت گرفته در تحقیق خود برای بررسی تاثیر افزودن عصاره‌های جو دوسر بدون جوانه و دارای جوانه به تالو، افزود: یکی از آزمون‌ها، آزمون شاخص پایداری اکسیداتیو با دستگاه رنسیمت بود. افزایش شاخص پایداری اکسیداسیون تالو نشان از نتیجه مطلوب در این تحقیق داشت.

وی با اشاره به استفاده از اتانول به عنوان حلال در تهیه عصاره جو دوسر تصریح کرد: حلال‌های مختلفی قابل استفاده بودند که به دلیل عدم تخریب محیط زیستی و بحث امن بودن اتانول، از این حلال در این تحقیق استفاده شده است. چراکه معتقدم در یک تحقیق که مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است باید تمامی جوانب لازم در این زمینه را مورد توجه قرار داد. همچنین استفاده از روش نوین اولتراسوند برای استخراج عصاره که روشی ارزان و با بازده بالاتر است مورد استفاده قرار گرفت.

به نقل از  روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، این تحقیق در قالب پایان‌نامه لیلا دستان دانشجوی علوم مهندسی رشته صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات با عنوان «ارزیابی پتانسیل اکسیدانی عصاره جو دوسر ( Avena stiva L ) جوانه زده در تالو» به راهنمایی دکتر مهرداد قوامی و دکتر ندا احمدی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دفاع شد.

پایگاه خبری ایرانیان موفق

اخبار مرتبط

اشتغالزایی سلولهای بنیادی در کشور

نکاتی برای بالا بردن افزایش سرعت گوشی اندروید

محققان ایرانی ماست با طعم زیتون تولید کردند

۳۷ دانشجوی ایرانی هوافضا بورسیه چین شدند

محققان کشور نیروگاه خورشیدی متحرک ساختند

آغاز طرح بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست

جایزه بین‌المللی مهندسی هیدرولیک به استاد دانشگاه تهران رسید

بررسی «اینترنت اشیا در علوم پزشکی» توسط محقق ایرانی

تحقیق درمورد علت مرگ و میر استارت آپ ها

برگزاری جشنواره کودک آنلاین

استفاده از سرمایه‌های ملی در زیر ساخت آزمایشگاه

محصولات نانویی ایران به ۵۰ کشور صادر می شود

مدیریت انرژی حرارتی در ساختمان با استفاده از فناوری نانو

محققان ایرانی موفق به افزایش سرعت محاسبات رایانشی با نرم افزار شدند

دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت در جاده های کشور نصب می شوند

اعطاء گرنت ۱۵ میلیون تومانی به استادیاران جوان علوم پزشکی

۱۰ تن حوله آنتی‌باکتریال نانویی در کشور تولید شد

۳ هزار نفر در کاردانی نظام جدید شرکت کردند

۷۰ درصد کانونهای دانشجویی در حوزه علوم دینی و قرآنی فعالیت دارند

برگزاری فستیوال نوآوری های سلول های بنیادی

محققان از عصاره برگ درخت انبه برای سنتز ارزان نانو ذرات استفاده کردند

درخواست 6 کشور برای بهره مندی از لارودرمانی ایران

برگزاری نخستین رویداد استارتاپی صنعت زعفران

اجرای ۳۰۰ طرح بهداشتی و جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات استانی دانشگاه پزشکی شیراز

فناوری‌ نوین تبدیل توان به گاز PtG در کشور بومی سازی می شود

محققان کشور موفق به رفع مشکلات فاضلاب صنعت چرم‌سازی شدند

راه حلی برای کاهش مصرف اینترنت توسط اینستاگرام

دانشگاه علوم کشاورزی خوزستان در شبکه هرباریوم‌های نیویورک ثبت شد

گسترش جاده‌های تندرستی در خوابگاه‌های دخترانه

عرضه دستگاه تصویربرداری هسته‌ای از قلب توسط محققان کشور

ایران به قطب چشم پزشکی منطقه تبدیل می شود

برگزاری نمایشگاه تاریخ کتابداری در دانشگاه تهران

محققان کشور موفق به ساخت قطعات پرکاربرد ارتزهای توانبخشی شدند

برگزاری جایزه دکتر "درویش" برای ایده‌های برتر در حوزه زیست‌شناسی

دانشگاه امیرکبیر میزبان سمینار بین‌المللی علوم و تکنولوژی پلیمرها می شود

برای اولین بار مته حفاری نفت با هدف کاهش زمان و هزینه شناسایی شد

بیش از ۴۰۰۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می کنند

ورود 80 درصد دانشجویان فنی و حرفه ای به بازار کار

تجاری سازی اولین محصول بسته‌بندی‌شده شکر استویا

دانشجویان تربیت مدرس ربات هپتیکی برای جراحی مغز ساختند

معرفی برترین‌های رقابت کنز

استارتاپ‌های کارآفرینی برگزار می شود

ساخت نرم افزار شبیه‌ساز نتایج کوره عملیات حرارتی توسط دانشجویان

تشریح کاربرد دستگاه تصویربرداری fMRI در کشور

باشگاه‌های یونسکو در کشور تاسیس می شود

"جایزه بزرگ بیوتکنولوژی" در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود

بازار محصولات نانوی ایرانی در قرقیزستان توسعه می یابد

راه اندازی اولین شتاب‌دهنده حوزه گیاهان دارویی

پنجمین مسابقه بین المللی دانش آموزی دانش مغز برگزار می شود

۵۲۰ میلیون دلار گیاهان دارویی صادر شده است

دانشگاه تهران از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها با موضوع اوراسیا حمایت می کند

"ایده بازار خوراکی و نوشیدنی" در دانشگاه امیرکبیر برگزار می شود

پژوهشگران موفق به بومی سازی چسب‌های طبیعی شدند

نخستین سامانه فروش محصولات ساختمانی دایر شد

برگزاری پنجمین دوره مسابقات دانش‌آموزی "دانش مغز"

پیوستن دانشگاه علوم پزشکی قزوین به شبکه قلب ایران

دانشجویان علم و صنعت قاشق ویژه افراد مبتلا به پارکینسون ساختند

محققان کشور موفق به دسترسی اطلاعات فرونشست‌ها،زلزله‌ها و منابع معدنی کشور شدند

رونمایی از سامانه مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد

دانشجویان گیلانی از آدامس پوست مصنوعی ساختند

محققان دانشگاهی موفق به درمان ناباروری با دستگاه فوق دقیق شدند

محققان ایرانی رتبه‌های اول و دوم جشنواره بین‌المللی را کسب کردند

سومین دوره "مسابقات ملی سرعت پهپادها" برگزار شد

توسعه کشت گیاهان دارویی در دهلران

رونمایی از ۲ طرح دانش‌بنیان توسط وزیر علوم

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در المپیاد جهانی ریاضی 4 مدال گرفتند

رونمایی از سامانه مدیریت نشریات دانشجویی

قرار گرفتن نام پژوهشگر دانشگاه تهران در بین پژوهشگران پراستناد جهان

پیش رویداد "استارت‌آپ ویکند دریاچه ارومیه" در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد

گام‌های اولیه برای صدور بیمه‌نامه محصولات دانش‌بنیان

نصب بالن اینترنت در 31 استان

دانشگاه‌ها ۲۳۳ میلیارد از مشارکت نهادهای مردمی، اعتبار جذب کردند

محققان کشور موفق به ساخت نقاط کوانتومی از چمن شدند

همکاری با دانشگاه میشیگان در زمینه شبیه‌سازی معادن

داروی کمیاب ضدسرطان در کشور ساخته شد

برگزاری همایش "تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان با سرمایه‌گذاری در بورس و فرابورس"

همایش ملی یادمان علامه طباطبایی برگزار می شود

اهمیت سن زنان در بارداری

۳ کشوری که ایران بیشترین محصولات نانویی خود را به آن صادر کرده است

رایانه خود را اینگونه خانه تکانی کنید

محققان کشور موفق به تولید انبوه گل ارکیده شدند

ایران میزبان بزرگترین رویداد بین‌المللی ربات‌ها شد

برگزاری هشتمین دوره اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران

دانشجویان ایرانی از روغن زالو کرم آرایشی بهداشتی تولید کردند

یک دانشمند ایرانی رئیس یکی از زیرمجموعه‌های IEEE شد

اعلام رتبه 21 دانشگاه ایرانی در «یو اس نیوز»

چهار رشته جدید پیراپزشکی در «علوم پزشکی ایران» دانشجو جذب می کنند

تیم‌های برتر استارتاپ حوزه نانو در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو مستقر شدند

دلیل اهمیت ذخیره کردن خون بندناف نوزادان

محصولات ۲۰ شرکت‌ نانویی ایران در نمایشگاه چاینانو معرفی می شوند

دست یابی محققان دانشگاه تهران به داروی موثر در تنظیم قند خون

برگزاری دومین رویداد استارتاپی «ایدوکا»

مهلت ارسال آثار به جشنواره "ایران‌ساخت" تمدید شد

ریل گذاری استارتاپ ها توسط معاونت علمی کشور

۳۰۰ نمونه خون بند ناف به تهران ارسال شد

کسب مقام اول مسابقات متالوگرافی دانشگاه صنعتی اصفهان

ظرفیت بالای منطقه آزاد انزلی در حوزه دانش‌بنیان

دانشجویان امیرکبیر در برنامه‌نویسی رقابت می کنند

راه اندازی گوگل مپ ایرانی

راه‌اندازی مرکز خودکفایی شیمی در دانشگاه امیرکبیر

captcha