به گزارش نمناک، همسر ایده آل در جامعه شناسی به معنای تصوری که جوانان از ویژگیهای فرد موردنظرشان جهت ازدواج در ذهن خود میسازند، به کار میرود. درواقع وقتی از معیارهای ازدواج صحبت می کنیم، منظور همان تصورات ذهنی فرد از همسر مطلوبش است.
چرا ملاک همه پسرها برای ازدواج، زیبایی دختر است؟ چرا حتی اگر دختر نجابت، خوبی، مهربانی، شغل و در مجموع ملاکهای خوبی داشته باشد؛ ولی از نظر آدمها چهره زیبایی نداشته باشد، او را برای ازدواج انتخاب نمیکنند؟ چون من فکر میکنم از نظر دخترها، اگر چهره پسر دلنشین باشد، کافی است، دلنشین یعنی ممکن است زیبا نباشد، ولی دختری که ویژگیهای عالی دارد، به علت چهره اش مورد پسند واقع نمی شود!
در ازدواج و انتخاب همسر قطعا باید نگاه سیستمی داشته باشیم و تمامی ویژگی های مثبت و منفی گزینه مورد نظر را رصد کنیم و چنانچه از مجموع ملاکهایی که هرکسی برای ازدواج دارد، فرد مورد نظر70 درصد یا بیشتر را داشت، میتواند گزینه مناسبی باشد و یقین داشته باشیم فردی ایده آل با100 درصد ویژگیهای مورد نظر ما یافت نمیشود چون خود ما هم ایده آل نیستیم و کسانی که دنبال گزینهای ایده آل میگردند باید بپذیرند که ایده ال وجود ندارد و ایده آل فقط خداوند است و بس
پس با نگاه سیستمی و جامع، گزینهای که بیشترین تناسب و تشابه را داشته باشد، میتواند گزینه مطلوبی باشد، کسانی هستندکه نگاه خطی به گزینههای مورد نظر خود دارند و ملاک اصلی آنها برای گزینش، مثلا زیبایی طرف است و به دیگر ویژگیهای مهم و حیاتی برای شریک زندگی نمینگرند یا فرد میگوید همسرم باید کارمند باشد، این گونه خطاها در همسرگزینی کاملا پرخطر است و به این گونه ازدواجها که صرفا زیبایی، کارمند بودن، مدرک تحصیلی یا پولدار بودن پدر و غیره مدنظر است، ازدواج بر اساس وابستگی گفته میشود که ممکن است حداقل پایداری را داشته باشد زیرا اگر ملاک اصلی مثلا زیبایی به هر علتی مشکل دار شود دیگر انگیزهای برای تداوم زندگی نمیماند!
بنابراین زیبایی ظاهر و حداقلی باید مورد توجه طرفین باشد؛ ولی نگاه ایده آلیستی به هرمقولهای ازجمله زیبایی میتواند نوعی خطی نگری تلقی شود! در همه ملاکها از جمله فنوتیپ، ضروری است فرد، اول از چهره خود نیم رخی داشته باشد و بعد گزینهای در سطح و اندازه خود انتخاب کند! این که فردی بدون توجه به چهره خود دنبال گزینهای بسیار زیبا می گردد، میتواند نگاهی خودخواهانه باشد، پس تناسب و تشابه حداقلی میتواند منطقی و عقلانی باشد، هرچند نباید فراموش کنیم، زیبایی طرف مقابل به دیدگاه افراد بستگی دارد، ممکن است فردی که شما او را زیبا نمی دانید از نظر فرد دیگری کم نظیر باشد! مسئلهای که درباره زیبایی مطرح کردهاید جای تامل و بحث دارد، خداوند هیچ کس را ناتوان و زشت نیافریده و هرکسی توانایی و جاذبه و شایستگیهایی دارد.
مشکل اصلی آن جاست که فرد خودپذیری نداشته باشد و به خود نمره قبولی ندهدکه در این صورت در کمند ناامیدی و درماندگی گرفتار و با عزت نفس پایین با خواستگاران خود روبه رو میشود که بسیار از جذابیتش کاسته میشود و شانس انتخاب شدن را از دست میدهد! اعتماد به نفس از زیبایی و ثروت و غیره برتر است که باید در خود حفظ و تقویت کنیم. برای زوجها، فنوتیپ در ملاقاتهای اول و زمان خواستگاری پررنگ میشود؛ ولی ادامه زندگی امن و پایدار به سیرت زیبا بستگی دارد که گاهی مغفول می ماند، به فرمایش حضرت سعدی:
صورت زیبای ظاهر هیچ نیست ای برادر سیرت زیبا بیار
دوست عزیز امیدواریم توضیحات کارشناس محترم به شما برای تغییر نگرش فعلیتان کمک کند. برای حل مسئله مورد نظر شما بسیار مهم است که زشتی و زیبایی و اهمیت و تاثیر آن در زندگی، نزد شما چه معنایی دارد؟
نکته بسیار مهم دیگری که نه تنها در این موضوع که در تمام شئونات زندگی تان از حساسیت و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، احساسی است که نسبت به خودتان دارید. این که شما خود را دوست داشته باشید، خود را همان گونه که خلق شده اید، بپذیرید و باور داشته باشید که شرایط ظاهری شما هرطور که باشد ذره ای از ارزش، حرمت و جایگاهتان کم نمیکند. آن چه برای همه جذاب و قابل احترام است، شخصیت شماست. ما انکار نمیکنیم که درصد بالایی از تفکرات رایج در جامعه با مسائل ظاهری گره خورده است؛ اما عمیقا به شما تاکید میکنیم اگر خودتان برای خودتان ارزش و احترام قائل باشید و خودتان را دوست داشته باشید، مطمئن باشید همین تاثیر را بر دیگران هم خواهید داشت بدون کمترین و کوچکترین تردیدی! بیش از آن که به این موضوع اصرار کنیم، پیشنهاد میکنیم این نگرش را تجربه و امتحان کنید، اگر پشیمان شدید، چیزی را از دست ندادهاید.
پایگاه خبری ایرانیان موفق