به گزارش مجله هاست، تصور کنید ارائه یا مقالهای درخور برای رسانهها تنظیم کردهاید. برای تهیه این ارائه حتماً زحمتکشیدهاید؛ تحقیقات گسترده انجام دادهاید و بارها مطلبتان را خواندهاید و آن را ویرایش هم کردهاید. با در نظر گرفتن همه تمهیدات ممکن، دیگر میدانید که مطلبتان آمده است و میتواند مشتریان را بهخوبی جذب کند.
حالا این مطلب یا مقاله را برای رسانه موردنظر ارسال میکنید و منتظر پاسخ مثبت میمانید؛ اما هیچ واکنشی نمیبینید. به نظرتان چرا رسانه موردنظر نسبت به مطلب ارائهشده از سوی شما هیچ واکنشی نشان نداده است؟ اصلاً این ارائه باید چگونه تهیه شود تا تأثیرگذار باشد؟
اگر ارائه ناموفق بود ناامید نشوید، مخصوصاً اگر معتقد هستید که ایده اولیه ارائهتان فوقالعاده است. پیش از آنکه بهکلی از ارائه تهیهشده ناامید شوید، بهتر است به نکتهها و راهکارهایی که در ادامه شرح میدهیم توجه کنید.
وقتی ارائه نوشتاری خود را برای رسانه هدف ارسال کردید، اما پاسخی از سوی آنها دریافت نشد به کمک این ۶ راهکار قادر خواهید بود ایدهتان را احیا کنید و شانسی دوباره به آن ببخشید.
۱ – ارائه را یکبار دیگر هم ارسال کنید
هیچ مشکلی وجود ندارد اگر شما ارائهتان را بار دیگر ارسال کنید. گاهی ممکن است روزنامهنگار یا گزارشگر موردنظرتان موفق به دریافت یا مرور ارائه یا ایمیل قبلی نشده باشد. اگر این روزنامهنگارها مانند اغلب خبرنگاران سرشان شلوغ باشد، صندوق دریافتشان هم پر از ارائههای مختلف خواهد بود و ممکن است ارائه شما در میان این آشفتگی گمشده باشد.
وقتی میخواهید ارائهتان را بار دیگر ارسال کنید، یادداشت کوتاهی هم بهضمیمه بیفزایید و ضمن تشکر برای زمانی که صرف خواندن ایمیل شما میکنند بگویید: “فقط میخواستم پیگیر درخواستم شوم. اگر پرسشی برایتان پیشآمده است یا اطلاعات بیشتری لازم دارید، به من اطلاع دهید”.
۲ – ارائه را از نو بنویسید و دوباره ارسال کنید
اگر ارائه و مطلب خودتان را ارسال کردهاید و آن را بهمنظور پیگیری بیشتر به همراه یادداشت بار دیگر هم فرستادهاید، احتمالاً دیگر وقتش رسیده است که در آن تجدیدنظر کنید و هرجا که لازم است را دستخوش تغییر و اصلاح سازید. بهدقت موضوع اصلی و ارائه را بررسی کنید و از خودتان بپرسید آیا میتوانم این مطلب را با رویکردی متفاوت دوباره تنظیم کنم؟
۳ – از شبکههای اجتماعی کمک بگیرید
حالا که از ایمیل بهعنوان راه ارتباطی استفاده کردهاید و پاسخ مناسبی دریافت نکردهاید، بهتر است خبرنگار موردنظر را در شبکههای اجتماعی بیابید و از همان راه با او ارتباط برقرار کنید.
اگر پیشازاین با آنها در شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار کردهاید یعنی رابطهای دوطرفه میان شما ایجادشده است. اگر هم تابهحال با آنها رابطهای در این پلتفرمها نداشتهاید، اصلاً دیر نشده است و میتوانید از همین حالا شروع کنید. ابتدا باید خبرگزاریها و رسانههایی را که در آنها فعال هستند پیدا کنید. اگر این خبرنگارها آنلاین باشند، احتمال آنکه بتوانید توجهشان را جلب کنید هم بیشتر خواهد شد.
۴ – گوشی تلفن را بردارید
خودتان به خبرنگارها تلفن بزنید؟ بله این روش برای بسیاری از افراد شاغل در بخش روابط عمومی همچنان تابو به نظر میرسد؛ اما بهتر است بدانید که در صورت استفاده صحیح و استراتژیک میتواند بسیار مؤثر واقع شود.
در اغلب مواقع مجبور میشوید برای افراد مختلف پیغام صوتی بگذارید و به همین خاطر پیشنهاد میکنیم که پیش از برداشتن تلفن حتماً تمرین کنید. پیغام خود را کوتاه و مختصر اما مفید حفظ کنید و شماره تماستان را هم بگذارید.
همچنین میتوانید ارائه را بلافاصله پس از تماس تلفنی دوباره به ایمیلشان ارسال کنید (در پیغام صوتی هم به این موضوع اشارهکنید).
۵ – به رسانههای دیگر مراجعه کنید
تصور کنید ارائه بینظیری تهیه کردید و آن را برای رسانه موردنظرتان هم فرستادید؛ اما پاسخ مورد انتظارتان را از سوی آنها دریافت نکردید.
چرا شانس خود را با رسانههای دیگر امتحان نکنید؟ برای این کار ابتدا باید ارائهتان را بازبینی و اصلاح کنید و آن را با توجه به رسانه یا انتشارات تازه بنویسید.
۶ – راه دیگری برای انتشار مطالبتان بیابید
ارائهای تهیهکردهاید و آن را برای رسانههای موردنظرتان هم فرستادهاید. شما راههای مختلفی را آزمودهاید؛ اما همچنان پاسخی از سوی رسانهها دریافت نکردهاید. حالا باید چهکار کنید؟
اگر اخبار یا داستان موردنظر شما همچنان در مرحلهای به سر میبرد که باید منتشر شود، بهتر است خودتان آن را منتشر کنید. برای این کار روشها و میزبانهای متعددی وجود دارد که در میان آنها میتوان به لینک دین، وبلاگ، مقالههای اختصاصی و اینفوگرافیک اشاره کرد.
پایگاه خبری ایرانیان موفق