به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور با اشاره به وضعیت ایران در شاخص شکاف جنسیتی گفت: در زمینه مشارکت سیاسی و اقتصادی در بیشتر دولتها زنان در راس دولت قرار دارند، اما در لایههای زیرین خبری از حضور آنان نیست. در حالیکه ایران زنان بسیاری را در پستهای معاون وزیر، مشاور و دستیار، دهیاران و اعضای شوراهای شهر و روستا دارد که در شاخص شکاف جنسیتی کمتر دیده می شوند، در حالی که بسیار موثرند.
وی ادامه داد: در شاخص های مشارکت اقتصادی نیز چالش هایی وجود دارد، چنانچه مشارکت زنان در مشاغل خانگی و شرکت های کوچک و بزرگ غیر رسمی که ثبت نام نشده اند، در آمارها نمیآیدو بنابراین شاخص های شکاف جنسیتی نیاز به تغییر، هم در زمینه سیاسی و هم اقتصادی دارد.
معاون رییس جمهور با اشاره به مشارکت زنان ایرانی در سطح محلی اظهار کرد: مشارکت زنان دختران در این سطح بالاست، بطوری که در بسیاری از روستاهای کشور زنان به عنوان روسای شوراها حضور فعال دارند، در حال حاضر ۲۵۰۰ دهیار زن در روستاها فعالیت می کنند که نشانگر حضور زنان در موقعیت های مدیریتی در سطح محلی است و این نشان از پایداری حضور زنان در این عرصه دارد.
وی گفت: برای مثال روستای خراشاد در ۲۴ کیلومتری شهرستان بیرجند که به تازگی از آن دیدن کردیم، توسط یک زن اداره می شود و او رییس دهیاری روستاست.
ابتکار در خصوص افزایش تعداد زنان در پست مدیرت های میانی گفت: حضور زنان در پست های مدیریتی میانی در سطح کشور گسترش یافته است. در حال حاضر میانگین مدیران زن در کشور در حدود ۱۶ درصد است و این روند در سطح استان ها تا ۶۰ درصد افزایش در طول یکسال گذشته داشته است. حضور پررنگ زنان در آموزش عالی قابل تامل و بیانگر آینده ای روشن برای زنان ایرانی است. در حال حاضر بیش از ۵۷ درصد آموزش عالی ایران در اختیار دختران و سهم زنان از اعضای هیات علمی دانشگاه ها حدود ۲۷ درصد است.
معاون رییس جمهور در مورد یکی از اهداف معاونت در حوزه ارتقاء مشارکت اقتصادی زنان گفت: تمرکز معاونت در حوزه ارتقاء مشارکت اقتصادی زنان از طریق توسعه کارآفرینی و ترغیب زنان به حضور در کسب و کارهای خرد و کوچک زیاد است و در این فرایند از مشارکت و تبادل تجربه از کشورهای مختلف بهره می بریم.
وی با اشاره به انجام پژوهش های مشترک با بنیاد صلح ساساکاوای ژاپن گفت: سیاست گذاری افزایش مهارت های کارآفرینی برای زنان، فراهم کردن آموزش های پیش نیاز برای شروع کار و ایجاد مشاغل جدید از مهمترین فعالیت های یکسال اخیر بوده که در مجامع بین المللی نیز مورد توجه واقع شده است.
ابتکار افزود: زنان ایرانی در عرصه های مختلفی کارآفرینی دارند و حضور پررنگ زنان در سازمان صنایع دستی که ایران را به یکی از برترین ها در این حوزه تبدیل کرده فرصت خوبی برای تبادل تجربه و دستاوردها در سطح بین المللی است.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: یکی دیگر از حوزه های فعالیت در معاونت توانمندسازی از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات است که از محورهای مهم در سطح جهان بوده و معاونت با برگزاری نشست های تخصصی و عمومی ملی و بین المللی سعی در ترویج آن دارد
ابتکار با تاکید بر چالش اختلال ارتباطی در خانوادهها گفت: از دیگر حوزه های فعالیت معاونت موضوع گفتگوی ملی خانواده است. همانگونه که در سطح جهانی نیز دغدغه اختلال ارتباطی و دیالوگ در خانواده و مهارتهای گفتگویی در خانواده ها، سطوح مختلف شهری، روستایی، و با وضعیت مالی مناسب یا نامناسب گسترش یافته و ما تلاش داریم که این چالش همگانی را از طریق تقویت توانمندی ها در خانواده کاهش دهیم.
پایگاه خبری ایرانیان موفق