7   
شناسه خبر: 77522   
تاریخ انتشار: 1397/08/30 22:46
محققان ایرانی ماست با طعم زیتون تولید کردند
محققان ایرانی ماست با طعم زیتون تولید کردند
پژوهشگران کشور با بهره‌گیری از فناوری نانوریزپوشانی، موفق به غنی‌سازی ماست شدند. در این پژوهش ترکیبات مفید برگ درخت زیتون به ماست اضافه شده‌است.

به گزارش پایگاه خبری ایرانیان موفق، امروزه با توجه به کیفیت مواد غذایی و افزایش آگاهی مردم در استفاده از مواد غذایی سالم و ارزش غذایی بالا، تقاضا برای تولید محصولات غذایی به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای تغییر یافته است.

مصرف‌کنندگان به غذاهایی تمایل دارند که علاوه بر رفع نیاز گرسنگی و تأمین مواد مغذی و ضروری بدن، سبب پیشگیری از بیماری‌ها و بهبود وضعیت سلامت جسمی و ذهنی آن‌ها شوند. در این راستا غنی‌سازی مواد غذایی و تولید غذاهای فراسودمند نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

دکتر سید مهدی جعفری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، از ضایعات گیاهان به‌عنوان موادی بی‌مصرف و گاهی مضر برای محیط ‌زیست یاد کرد و گفت: محصولات جانبی گیاهان خوراکی از جمله برگ درخت زیتون از دیرباز به‌عنوان موادی بی‌مصرف شناخته شده‌اند، اما این محصولات گاهی حاوی ترکیبات مفیدی هستند که می‌توان آنها را استخراج و استفاده کرد. در طرح حاضر ما با نانوانکپسوله کردن ترکیبات مفید موجود در برگ درخت زیتون به‌منظور غنی‌سازی و افزایش ارزش غذایی ماست استفاده کرده‌ایم.

جعفری ادامه داد: استفاده از مواد ارزان‌قیمت به‌عنوان ماده‌ اولیه جهت استخراج ترکیبات فنولی دارای خاصیت ضد سرطانی موجب شده تا محصول نهایی، یعنی ماست غنی‌سازی شده، تفاوت قیمت چندانی با ماست معمولی نداشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: برخی ترکیبات مفید موجود در گیاهان ترکیبات خوش‌طعمی نیستند و اضافه شدن آن‌ها به مواد غذایی جهت غنی‌سازی موجب کاهش کیفیت محصولات غذایی می‌شود. اما فناوری نانوریزپوشانی با قرار دادن این ترکیبات در کپسول‌های نانویی، باعث می‌شود که طعم نامناسب این ترکیبات حس نشود.

این محقق یادآور شد: در طرح حاضر از نانولیپوزوم‌ها به‌عنوان کپسول‌های حاوی ترکیبات فنولی استفاده شده‌است. بدین منظور ابتدا نانوذرات لیپوزومی سنتز و خواص آنها از جمله اندازه ذرات، پایداری و بار سطحی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس ترکیبات فنولی استخراج‌شده از برگ درخت زیتون درون نانوحامل‌های لیپوزومی بارگذاری و وارد ماست شده‌اند.  در نهایت نمونه‌های ماست غنی‌سازی شده به لحاظ فعالیت آنتی‌اکسیدانی، رنگ، اسیدیته و طعم بررسی شدند. نتایج حاکی از آن است که اندازه‌ی نانوذرات سنتز شده بین ۲۵ تا ۱۵۸ نانومتر متغیر است. همچنین بازدهی انکپسولاسیون ۷۰.۷ تا ۸۸.۲ درصد گزارش شده‌ است.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر سید مهدی جعفری- عضو هیئت علمی، امیدرضا حسینی-  دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد و ایمان کاتوزیان- دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است.

نتایج این کار در مجله‌ ‌ Journal of Agricultural and Food Chemistry وابسته به انجمن شیمی آمریکا با ضریب تأثیر ۳.۴۱۲ (جلد ۶۶، سال ۲۰۱۸، صفحات ۹۲۳۱ تا ۹۲۴۰) منتشر شده‌ است.

مهر

اخبار مرتبط

اشتغالزایی سلولهای بنیادی در کشور

۳۷ دانشجوی ایرانی هوافضا بورسیه چین شدند

محققان کشور نیروگاه خورشیدی متحرک ساختند

آغاز طرح بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست

جایزه بین‌المللی مهندسی هیدرولیک به استاد دانشگاه تهران رسید

بررسی «اینترنت اشیا در علوم پزشکی» توسط محقق ایرانی

تحقیق درمورد علت مرگ و میر استارت آپ ها

برگزاری جشنواره کودک آنلاین

استفاده از سرمایه‌های ملی در زیر ساخت آزمایشگاه

محصولات نانویی ایران به ۵۰ کشور صادر می شود

مدیریت انرژی حرارتی در ساختمان با استفاده از فناوری نانو

محققان ایرانی موفق به افزایش سرعت محاسبات رایانشی با نرم افزار شدند

دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت در جاده های کشور نصب می شوند

اعطاء گرنت ۱۵ میلیون تومانی به استادیاران جوان علوم پزشکی

۱۰ تن حوله آنتی‌باکتریال نانویی در کشور تولید شد

۳ هزار نفر در کاردانی نظام جدید شرکت کردند

۷۰ درصد کانونهای دانشجویی در حوزه علوم دینی و قرآنی فعالیت دارند

برگزاری فستیوال نوآوری های سلول های بنیادی

محققان از عصاره برگ درخت انبه برای سنتز ارزان نانو ذرات استفاده کردند

درخواست 6 کشور برای بهره مندی از لارودرمانی ایران

برگزاری نخستین رویداد استارتاپی صنعت زعفران

اجرای ۳۰۰ طرح بهداشتی و جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات استانی دانشگاه پزشکی شیراز

فناوری‌ نوین تبدیل توان به گاز PtG در کشور بومی سازی می شود

محققان کشور موفق به رفع مشکلات فاضلاب صنعت چرم‌سازی شدند

راه حلی برای کاهش مصرف اینترنت توسط اینستاگرام

دانشگاه علوم کشاورزی خوزستان در شبکه هرباریوم‌های نیویورک ثبت شد

گسترش جاده‌های تندرستی در خوابگاه‌های دخترانه

عرضه دستگاه تصویربرداری هسته‌ای از قلب توسط محققان کشور

ایران به قطب چشم پزشکی منطقه تبدیل می شود

برگزاری نمایشگاه تاریخ کتابداری در دانشگاه تهران

محققان کشور موفق به ساخت قطعات پرکاربرد ارتزهای توانبخشی شدند

برگزاری جایزه دکتر "درویش" برای ایده‌های برتر در حوزه زیست‌شناسی

دانشگاه امیرکبیر میزبان سمینار بین‌المللی علوم و تکنولوژی پلیمرها می شود

برای اولین بار مته حفاری نفت با هدف کاهش زمان و هزینه شناسایی شد

بیش از ۴۰۰۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می کنند

ورود 80 درصد دانشجویان فنی و حرفه ای به بازار کار

تجاری سازی اولین محصول بسته‌بندی‌شده شکر استویا

دانشجویان تربیت مدرس ربات هپتیکی برای جراحی مغز ساختند

معرفی برترین‌های رقابت کنز

استارتاپ‌های کارآفرینی برگزار می شود

ساخت نرم افزار شبیه‌ساز نتایج کوره عملیات حرارتی توسط دانشجویان

تشریح کاربرد دستگاه تصویربرداری fMRI در کشور

باشگاه‌های یونسکو در کشور تاسیس می شود

"جایزه بزرگ بیوتکنولوژی" در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود

بازار محصولات نانوی ایرانی در قرقیزستان توسعه می یابد

راه اندازی اولین شتاب‌دهنده حوزه گیاهان دارویی

پنجمین مسابقه بین المللی دانش آموزی دانش مغز برگزار می شود

۵۲۰ میلیون دلار گیاهان دارویی صادر شده است

دانشگاه تهران از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها با موضوع اوراسیا حمایت می کند

"ایده بازار خوراکی و نوشیدنی" در دانشگاه امیرکبیر برگزار می شود

پژوهشگران موفق به بومی سازی چسب‌های طبیعی شدند

نخستین سامانه فروش محصولات ساختمانی دایر شد

برگزاری پنجمین دوره مسابقات دانش‌آموزی "دانش مغز"

پیوستن دانشگاه علوم پزشکی قزوین به شبکه قلب ایران

دانشجویان علم و صنعت قاشق ویژه افراد مبتلا به پارکینسون ساختند

محققان کشور موفق به دسترسی اطلاعات فرونشست‌ها،زلزله‌ها و منابع معدنی کشور شدند

رونمایی از سامانه مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد

دانشجویان گیلانی از آدامس پوست مصنوعی ساختند

محققان دانشگاهی موفق به درمان ناباروری با دستگاه فوق دقیق شدند

محققان ایرانی رتبه‌های اول و دوم جشنواره بین‌المللی را کسب کردند

سومین دوره "مسابقات ملی سرعت پهپادها" برگزار شد

توسعه کشت گیاهان دارویی در دهلران

رونمایی از ۲ طرح دانش‌بنیان توسط وزیر علوم

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در المپیاد جهانی ریاضی 4 مدال گرفتند

رونمایی از سامانه مدیریت نشریات دانشجویی

قرار گرفتن نام پژوهشگر دانشگاه تهران در بین پژوهشگران پراستناد جهان

پیش رویداد "استارت‌آپ ویکند دریاچه ارومیه" در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد

گام‌های اولیه برای صدور بیمه‌نامه محصولات دانش‌بنیان

نصب بالن اینترنت در 31 استان

دانشگاه‌ها ۲۳۳ میلیارد از مشارکت نهادهای مردمی، اعتبار جذب کردند

محققان کشور موفق به ساخت نقاط کوانتومی از چمن شدند

همکاری با دانشگاه میشیگان در زمینه شبیه‌سازی معادن

داروی کمیاب ضدسرطان در کشور ساخته شد

برگزاری همایش "تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان با سرمایه‌گذاری در بورس و فرابورس"

همایش ملی یادمان علامه طباطبایی برگزار می شود

اهمیت سن زنان در بارداری

۳ کشوری که ایران بیشترین محصولات نانویی خود را به آن صادر کرده است

محققان کشور موفق به تولید انبوه گل ارکیده شدند

ایران میزبان بزرگترین رویداد بین‌المللی ربات‌ها شد

برگزاری هشتمین دوره اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران

دانشجویان ایرانی از روغن زالو کرم آرایشی بهداشتی تولید کردند

یک دانشمند ایرانی رئیس یکی از زیرمجموعه‌های IEEE شد

اعلام رتبه 21 دانشگاه ایرانی در «یو اس نیوز»

چهار رشته جدید پیراپزشکی در «علوم پزشکی ایران» دانشجو جذب می کنند

تیم‌های برتر استارتاپ حوزه نانو در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو مستقر شدند

دلیل اهمیت ذخیره کردن خون بندناف نوزادان

محصولات ۲۰ شرکت‌ نانویی ایران در نمایشگاه چاینانو معرفی می شوند

دست یابی محققان دانشگاه تهران به داروی موثر در تنظیم قند خون

برگزاری دومین رویداد استارتاپی «ایدوکا»

مهلت ارسال آثار به جشنواره "ایران‌ساخت" تمدید شد

ریل گذاری استارتاپ ها توسط معاونت علمی کشور

۳۰۰ نمونه خون بند ناف به تهران ارسال شد

کسب مقام اول مسابقات متالوگرافی دانشگاه صنعتی اصفهان

ظرفیت بالای منطقه آزاد انزلی در حوزه دانش‌بنیان

دانشجویان امیرکبیر در برنامه‌نویسی رقابت می کنند

راه اندازی گوگل مپ ایرانی

راه‌اندازی مرکز خودکفایی شیمی در دانشگاه امیرکبیر

به یاد به مرحوم "مریم میرزاخانی"؛ نامگدازی ۱۴ مارس به عنوان "بین‌المللی ریاضیات"

ایجاد مرکز نوآوری و شکوفایی فناوری‌های نوین در زاهدان

اعلام نتایج گرنت تحقیقاتی ایران و سوئیس

captcha