21   
شناسه خبر: 77524   
تاریخ انتشار: 1397/08/30 22:54
ایجاد ۲۰۵ هزار فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد
ایجاد ۲۰۵ هزار فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، با بیان اینکه تنها ۵ درصد از منابع اشتغال‌زایی کشور در اختیار این نهاد است، گفت: با این وجود یک سوم بیکاران کشور مددجو یا تحت حمایت کمیته امداد هستند.

به گزارش پایگاه خبری ایرانیان موفق، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های حال حاضر اقتصاد ایران موضوع بیکاری است. یکی از نهادهایی که در سال‌های اخیر توانسته است در حوزه اشتغال عملکرد مناسبی از خود به نمایش بگذارد کمیته امداد امام خمینی(ره) است.

بر این اساس تنها در سال گذشته کمیته امداد توانسته ظرفیت ۱۳۶ هزار شغل را در سرتاسر کشور ایجاد کند. کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال جاری هم اقداماتی در این حوزه انجام داده که برای اطلاع از آنها با حجت‌الله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد به گفتگو نشستیم.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، در پاسخ به این سئوال که این معاونت از چه سالی شروع به کار کرده و تاکنون توانسته چند مددجو را به خودکفایی کامل برساند؟ گفت: از سال ۷۴ معاونت اشتغال کمیته امداد به صورت رسمی شروع به کار کرده و در بازه زمانی سال‌های ۷۴ تا ۹۶ نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است که از این بین بیش از ۷۰۰ هزار نفر به اشتغال پایدار دست یافته و این امر به خودکفایی مددجویان منجر شده است. این بدین معناست که خانواده مددجویانِ خودکفا شده هیچ دریافتی از کمیته امداد امام خمینی(ره) نداشته و زمینه برای بهره مندی خانواده‌های نیازمند جدید از خدمات کمیته امداد فراهم شده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره)، ادامه داد: هزینه هر خانواده به صورت میانگین برای کمیته امداد سالانه ۳ میلیون تومان است. با این احتساب رقمی معادل دو هزار و صد میلیارد تومان با اشتغال‌زایی پایدار در هزینه‌های فقرزدایی کشور صرفه جویی صورت گرفت.

عبدالملکی با بیان اینکه تاکنون رقمی معادل ۷ میلیارد تومان تسهیلات نقدی توسط شبکه بانکی کشور به مددجویان کمیته امداد امام پرداخت شده، گفت: در این مسیر ۱۸ بانک با کمیته امداد همکاری داشته‌اند و سقف تسهیلات اعطایی ۲۰ میلیون تومان بوده است. هر ساله بانک‌ها موظف می‌شوند رقمی برای این موضوع تخصیص دهند که در اکثر مواقع بانک‌ها بیش از رقم مشخص شده برای این کار اختصاص می‌دهند، از این رو همواره ما از بانک‌ها تشکر می‌کنیم.

وی افزود: تسهیلاتی که بانک‌ها به مددجویان می‌دهند به دلیل سه شاخصه بهترین نوع تسهیلات اعطایی بانک‌هاست؛ اولا این تسهیلات به شکل قرض الحسنه است، دوما به منظور اشتغال درنظر گرفته شده و از همه مهم تر اینکه تسهیلات به محروم ترین اقشار جامعه می‌رسند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه بیش از یک سوم بیکاران کشور تحت حمایت کمیته امداد هستند، گفت: به طور مستقیم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مددجو کمیته امداد در سن اشتغال قرار دارند که بیکارند، این یعنی یک سوم حجم کل بیکاران کشور در کمیته امداد هستند و ما وظیفه اشتغال آنها را بر عهده داریم اما تنها ۵ درصد از منابع اشتغال‌زایی کشور در اختیار کمیته امداد است.

* تنها ۱ درصد تسهیلات اعطایی به مددجویان کمیته امداد معوق می‌‎شود

عبدالملکی با کم خواندن حجم معوقات بانکی مددجویان گفت: با اقداماتی که صورت گرفته سهم معوقات بانکی مددجویان کمیته امداد بین یک تا دو درصد کل تسهیلات اعطایی به آنها است در صورتی که این سهم برای تمام شبکه بانکی و تسهیلات اعطایی ده‌ها برابر این نسبت است.

وی تصریح کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) قبل از تخصیص تسهیلات به مددجو برنامه پیشکاری را اجرا می‌کند. در زمان پرداخت تسهیلات نیز نظارت و مشاوره کارشناسان کمیته امداد باعث می‌شود این تسهیلات از مسیر اصلی خود خارج نشوند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در تشریح طرح پیشکاری، گفت: قبل از اینکه یک طرح اشتغال از سوی مددجو پذیرفته شود توانایی وی برای اجرای آن طرح مورد سنجش قرار می‌گیرد و درصورتی که تشخیص داده شود مددجو شرایط اجرای آن طرح اشتغال‌زایی را ندارد دوباره به کارشناس فنی اشتغال ارجاع و شغل جدید یا مدل درآمدی جدیدی برای او طراحی می‌شود.

وی گفت: در یک سال اخیر ۲ کلان پروژه بزرگ شروع شده است؛ اول نظام هدایت شغلی و موضوع دیگر نظام راهبری شغلی؛ این دو طرح در راستای این اجرا شد که موضوع کارشناس محور بودن طرح‌های اشتغال‌‎زایی از بین برود و از دیگر ظرفیت‌های حال حاضر در اقتصاد کشور نیز در این مسیر استفاده شود.

عبدالملکی در توضیح تفاوت‌های روش قبلی کارآفرینی با رویکرد جدید کمیته امداد، گفت: پیش از این یک کارمند در مرکز عملیات اشتغال و خودکفایی یک مددجو بیکار قرار می‌گرفت و با مشاوره و تامین مالی او را هدایت می‌کرد ولی ما سعی کرده‌ایم در رویکرد جدید، راهبری تخصصی‌ مورد توجه قرار گیرد. برای این منظور ابتدا به ساکن شروع به آموزش و ارتقا سطح مهارتی کارشناسان اشتغال کردیم، بدین نحو که دوره آموزشی ۶۰ ساعته که کارشناسان در آن کوچینگ، منتورینگ، ارزیابی طرح‌های اقتصادی، بازاریابی و بازار شناسی، مدیریت فنی، قوانین کار، مدیریت منابع انسانی، روش تامین مالی خرد و  اصول و مبانی تکنیک‌‎های کارآفرینی را آموزش دیدند.

وی افزود: اقدام بعدی حذف دو سوم قواعد و ضوابط زائد حوزه اشتغال کمیته امداد بود که این اقدام به اقتضای مسائل منطقه‌‎ای و جغرافیایی صورت گرفت.

عبدالملکی افزود: طبق برنامه بالادستی کمیته امداد تا پایان سال جاری باید ۲۰۵ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود که تاکنون بخشی از این مهم صورت گرفته و امیدواریم با همکاری بانک‌ها مانند سنوات گذشته این موضوع به صورت کامل محقق شود.

*استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای اشتغال‌زایی مددجویان

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) درباره به کارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی برای اشتغال‌زایی مددجویان، گفت: این موضوع در طرح نظام راهبری شغلی پیگیری شده است. در این طرح بخشی از بار ایجاد اشتغال برای اقشار کم درآمد بر گردن توانمندان و کارآفرینان موفق قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: از کارفرمایان و کارآفرینان برای ارائه برنامه جهت اشتغال مددجویان دعوت می‌شود و درصورت تایید طرح وی و امکان ایجاد اشتغال برای مددجویان نسبت به ارایه تسهیلات به کارآفرین اقدام خواهد شد.

عبدالملکی ادامه داد: برای تسری بخشی در کشف این کارآفرینان و تایید صلاحیت آنها برای راهبری مددجویان در سال جاری، محلی تحت عنوان قرارگاه جهادی امیرالمومنین(ع) در کمیته امداد ایجاد شده است. این قرارگاه وظیفه شناسایی، ارزیابی، نظارت، هدایت، الگوسازی، مدل سازی و ترویج مشاغل را بر عهده دارد.

تسهیلات برای کارگاه‌هایی که بتوانند اشتغال پایدار برای مددجویان ایجاد کنند

وی درباره مسیر درآمد زایی بخش خصوصی در زمینه اشتغال مددجویان، گفت: اولین برنامه، قرار گرفتن مسیر منافع کارفرما در زنجیره ارزش فعالیتی است که برای مددجو ایجاد می‌شود. به این صورت که منافع و سود کارفرما در ازای خدماتی از قبیل: مشاوره، فروش یا تامین مواد اولیه محفوظ خواهد بود.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، افزود: دومین برنامه پرداخت کارمزد به کار آفرینان است، به این صورت که اگر کارفرمایی بتواند مشاغل پایداری برای مددجویان ایجاد کند کارمزدی به ازای هر مددجو از طریق کمیته امداد به او تعلق می‌گیرد.

عبدالملکی ادامه داد: در روش سوم، کارآفرین به صورت خیرخواهانه و در راستای اجرای مسئولیت‌های اجتماعی خود با امداد همکاری می‌کند. البته تسهیلات و آموزش مددجو بر عهده کمیته امداد امام خمینی(ره) است. در روشی دیگر، کارفرمایان در ازای بکارگیری هر مددجو می‌توانند از ۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه بانکی بهره‌مند شوند.

*تاسیس کانون‌های خیرین کارآفرین

وی با اشاره به تاسیس کانون‌های خیرین کارآفرین، گفت: کمیته امداد با الگوگیری از تجربه موفق خیرین مدرسه‌ساز کانونی را ایجاد کرده که در آن از اساتید دانشگاه، متخصصین امور مختلف و کارفرمایان حضور دارند و در امر اشتغال‌زایی برای مددجویان ایفای نقش می‌کنند.

عبدالملکی، گفت: در این کانون آموزش، مشاوره، تامین تجهیزات، بازاریابی و فروش و موضوع نظارت بر اجرای طرح‌ها صورت می‌گیرد و همه کسانی که توان فعالیت در حوزه اشتغال را دارند می‌توانند وارد شوند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در ادامه اظهار داشت: طرح جهادگران کارآفرین هم به تازگی در دستور کار کمیته امداد قرار گرفته که در آن دانشجویان جهادگر با ادبیات و مبانی کارآفرینی آشنا می‌شوند و سپس از آنها دعوت می‌شود برای ایجاد اشتغال برای محرومان فعالیت کنند.

وی افزود: فعالیت جهادگران در دو بخش هدایت شغلی و در کنار همکاران کمیته امداد و راهبری شغلی به صورت شناسایی کارفرمایان جدید صورت می‌پذیرد.

مهر

اخبار مرتبط

اجرا شدن طرح دندانپزشک خانواده

صدای سلیم موذن‌زاده ثبت ملی شد

انتقال اسناد صورتجلسات انجمن شهر تهران به کتابخانه ملی ایران

فرستادن ۱۲۴۰ فانوس به آسمان

مستمری مددجویان کمیته امداد 3 برابر شد

جشنواره میوه های بهشتی در شمال شرق تهران برگزار می شود

بیش از ۳ هزار نفر در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد ثبت نام کردند

ورود۳۰۰ محیط‌ بان به یگان حفاظت محیط زیست

۴۲ ایستگاه درخت‌تکانی هنگام بارش برف در تهران راه اندازی شد

بیش از ۲ هزار نقطه گردشگری، زیارتی، تاریخی و تفریحی در تهران

مدارس خشتی و گلی تا پایان سال‌تحصیلی جاری جمع آوری می شود

۳۰۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور در حال فعالیت هستند

مرحله دوم توزیع سبد کالا از هفته آینده اجرا می شود

رونمایی از سامانه سرباز ماهر/ ثبت تخصص جوانان از ۱۵ سالگی

پرداخت ۲۰۰ هزار وام به مددجویان توسط کمیته امداد

محورها و شاخص‌های اصلی عدالت جنسیتی تصویب شد

ایران سرگروه جهانی لیزرهای دندان پزشکی جهان شد

برگزاری نمایشگاه "تازه های کتاب" در سازمان میراث‌فرهنگی

جشنواره فرهنگ اقوام ایرانی برگزار می شود

ایجاد کانون خیران کارآفرین توسط کمیته امداد

700 دستگاه بخاری «هرمتیک» برای مدارس آذربایجان‌شرقی خریده شد

۴۰ درصد کارمندان «زن» هستند

۲۰ درصد مدارس کشور توسط خیرین ساخته شده است

راهکارهایی جهت کاهش آلایندگی موتورسیکلت‌ها در تهران

گرمخانه ها در ۶ ماه نخست سال ۱۷۱ هزار نفر پذیرش کرده اند

بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی در "رزن" استان همدان ساخته می شود

بارش ها همچنان در کشور ادامه دارد

خط تولید جدید داروهای ضد سرطان در کشور افتتاح می شود

۲۷۳۲ تشکل زنان و خانواده در کشور فعالیت می کنند

خطر حمله قلبی در زنانِ جوان بیشتر است

۵ نمایشگاه از زلزله کرمانشاه در تهران برگزار شد

بالاتر از ۹ جلد برای هر دانش‌آموز سرانه مطالعه کتاب در مدارس

تاکسی‌ها برای کاهش آلودگی هوا تسهیلات ویژه دریافت می کنند

کارت یارانه مددجویان تا ۳۰۰ هزار تومان شارژ می شود

۲۷ هزار مدرسه‌ برای دریافت تندیس عالی کیفیت رقابت می کنند

«جایکا» برای کنترل آلودگی هوا با ایران همکاری می کند

کنترل دیابت شهروندان در محله‌های مرکزی پایتخت

کاهش قیمت داروهای پیوند

25 هزار و 590 مسافر مترو در مهر ماه کتاب خواندند

تاثیر مثبت یوگا بر کاهش حملات قلبی

تولد ۶۱ سالگی مددکاری اجتماعی

بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی در شهرستان قدس احداث شد

خبری خوش به بیماران خاص/ افتتاح 83 مرکز جامع خدماتی

۱۶ درصد مدیران کشور زنان هستند

داروهای اساسی دیابت در کشور به اندازه کافی موجود است

مدارس به بخاری‌های جدید «هرمتیک» مجهز می شوند

۲۵۰۰ مسکن روستایی در مناطق زلزله زده کرمانشاه احداث شد

اولین کارخانه تبدیل نخاله ساختمانی به مصالح در تهران افتتاح شد

همکاری ایران و کوبا در حوزه سلامت

پل سبز زندگی در تهران احداث می شود

با نوشیدن قهوه از این دو بیماری جلوگیری کنید

خیرین مدرسه ساز در سال جاری ۶۶ میلیارد تومان پراخت کردند

زیلوی ایران جهانی شد

با این روش‌های طبیعی از سرطان پروستات جلوگیری کنید

سامانه استعلام آخرین وضعیت پرونده‌ سمن‌های جوانان راه اندازی شد

افزایش ظرفیت تولید مواد اولیه دارویی در کشور

افزایش میزان وام دانشجویی

آشنایی با خاویار گیاهی کویر

توصیه ای ساده برای کاهش وزن

افتتاح چهار پروژه عمرانی در پایتخت

تاثیر ماهی در تسکین علائم آسم کودکان

مشاغل خانگی رونق داده می شوند

برگزاری ششمین کنگره ملی اخلاق پرستاری

۶۰۰ هزار نفر از زنان پایتخت از خدمات «شهربانو» بهره مند شدند

اقدامات وزارت بهداشت برای بیماری خاموش استخوان‌ها

استفاده بیمه سلامت ایران از تجارب ترکیه در استقرار نظام الکترونیک

پرسنل مترو برای راهنمایی صحیح شهروندان نابینا آموزش می بینند

برنامه های دولت برای بهبود شرایط زنان روستا

با مصرف شکلات، چای و قهوه عمر خود را افزایش دهید

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری 3 ماه تمدید شد

افزایش دستمزد محیط بانان

امسال پاییز ایران «پربارش» پیش‌بینی شد

تمام کارت ملی های هوشمند تا پایان آبان ماه صادر می شوند

بیش از ۷۲۶ هزار خدمت درمانی به زائران اربعین ارائه شده است

راه هایی برای رسیدن به وزن ایده آل

بیش از ۴۲ میلیون نفر در سازمان تامین اجتماعی تحت پوشش هستند

باغ پرندگان ظرفیت بالایی در جذب گردشگران دارد

۳۵۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش بسته حمایتی دولت قرار می‌گیرند

صندلی کودک در خودروها اجباری می‌شود

30 هزار میلیارد تومان برای توسعه‌ استان تهران اختصاص یافت

شناسایی ترکیب‌های سرطان‌زا در سیب زمینی سرخ شده

هوای تهران هم چنان پاک است

صرفه جویی 30 میلیاردی مأموریت اربعین

قابل پیشگیری بودن نیمی از سکته های مغزی

ورود گردشگران سلامت به ایران افزایش یافته است

تامین ۶۳۰ دستگاه واگن مترو تهران

اعلام جزییات وام ضروری بازنشستگان کشور

۱۵۰ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس مناطق محروم اختصاص یافت

تاثیر دارو دیابت بر پیشگیری از نابینایی

نوشت‌افزار ایرانی در بوفه‌ مدارس عرضه می شود

تاثیر بوهای مختلف بر نحوه رفتار

پژوهشگران شیرازی برای اولین بار انسولین انسانی تولید کردند

مأموران پلیس زبان ناشنوایان را یاد می گیرند

بهبود وضعیت بهداشتی معلولان با کاهش قیمت «پوشک»

۴۶۳ زائر اربعین در مرزها عمل جراحی شدند

ثبت جهانی چهار باغ در ایران

امدادرسانی به بیش از ۳۵ هزار نفر در مرز کشور

اردوی «شب مانی» در مدارس برای دانش آموزان

3000 دستگاه دیالیز تا ۳ سال آینده در کشور توزیع می شود

خطر حمله قلبی در هوای سرد

captcha